E.G. EN V.E.G.

E.G CURSUS

De cursus Elementaire Gehoorzaamheid is een basiscursus opvoeding, geschikt voor honden die ouder zijn dan 6 maanden.

Deze cursus is het vervolg op onze Puppycursus, Het is echter niet perse noodzakelijk om de Puppycursus gevolgd te hebben om u voor deze cursus in te schrijven, al geeft het u natuurlijk wel een voorsprong.

De Puppycursus die u ( eventueel ) achter de rug hebt, was een eerste aanzet om uw hond een aantal basisprincipes bij te brengen. Hoe eerder u begint met opvoeden , hoe makkelijker het is om samen met uw hond een hecht team te worden .

Heeft u een oudere hond, dan hoeft dat absoluut geen belemmering te zijn om alsnog met een basiscursus te starten. Ook voor honden geldt dat ze nooit te oud zijn om te leren. Bovendien zult u merken dat de band die u met uw hond opbouwt door het volgen van een cursus verstevigd.

Onze vereniging heeft zich tot doel gesteld u waar mogelijk te begeleiden bij het opvoeden, het aan- en afleren van respectievelijk goede en slechte gedragingen van uw hond. Een van de belangrijkste uitgangspunten bij deze cursus zal zijn de relatie baas - hond te optimaliseren. Bij een goede relatie is er altijd sprake van een wisselwerking. Zowel baas als hond zullen meer plezier beleven.

De cursus Elementaire Gehoorzaamheid is voornamelijk gericht op de praktijk, maar zal ook een stuk theorie bevatten. De cursus bestaat uit 10 lessen van een uur. Het praktijk gedeelte bestaat uit o.a onderstaande oefeningen :

* Wandelen zonder trekken                             * Aandacht

* Zit en Blijf                                                          * Af en Blijf

* Gebit tonen                                                       * Komen

* Spelen en brengen                                          * Staan

* Betasten

 

Als u de cursus met goed gevolg doorloopt, kunt u zich het volgende seizoen inschrijven voor de vervolgcursus "Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid" (V.E.G.)