CURSUS AANBOD

Puppycursus

De Puppycursus is voor honden vanaf 8 weken tot max 6 maanden. Tijdens de Puppycursus leert u in 10 lessen hoe gedrag bij de hond ontwikkeld en welke invloed u daarop heeft. U leert de pup kennen en we leren de pup een aantal basisvaardigheden aan. De cursus wordt afgesloten met een fun les. Aan het einde van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname en kunt u doorstromen naar de Pubercursus.

Pubercursus

De Pubercursus is het vervolg op de Puppycursus waarbij u 10 lessen begeleiding krijgt in deze uitdagende levensfase van de hond. Naast het uitbreiden van de basisvaardigheden leert u om te gaan met situaties en hoe u de 'puber'hond het beste kunt begeleiden. Na de cursus ontvangt u een certificaat van deelname waarmee u door kunt stromen naar de volgende cursus als u samen met de hond voldoet aan de voorwaarden.

Basiscursus

De Basiscursus is bedoeld voor honden die al wat ouder zijn als ze naar de cursus komen. Dit kunnen honden zijn die later starten, herplaatst zijn of komen opfrissen na een pauze. Tijdens deze cursus krijgt u 10 weken les en is de inhoud te vergelijken met die van de Pubercursus. Aan het einde van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname en kunt u doorstromen naar de volgende cursus als u samen met de hond voldoet aan de voorwaarden.

 

EG cursus

De cursus Elementaire Gehoorzaamheid volgt na de Puber- of de Basiscursus en daarin leert u de hond nog beter kennen en worden jullie en echt team. De cursus is praktijk gericht en duurt 10 lessen. Aan het einde van deze cursus kunt u spreken van een 'opgevoede' hond u ontvangt een certificaat van deelname en kunt met de hond weer een stap verder als u samen voldoet aan de voorwaarden.

VEG cursus

De cursus Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid gaat zich meer richten op het trainen met de hond. Er zullen steeds meer oefeningen los van de lijn gedaan worden en er wordt kennis gemaakt met diverse hondensporten. U kunt na deze cursus een vervolg kiezen in een van de hondensporten die de club aanbiedt.

 

Hondensport

Na het afronden van de VEG Cursus kunt u deelnemen aan een van de hondensporten die wij aanbieden, kijkt u daarvoor onder de knoppen Fun&Focus, Mantrailen, Behendigheid, FCI Obedience of Hoopers.