FCI OBEDIENCE

Een van de hondensporten waar u na de VEG-cursus aan kunt deelnemen is FCI Obedience cursus, vroeger heette dit G&G (Gedrag & Gehoorzaamheid). Bij het landelijk programma van FCI Obedience ligt het accent op een hoge graad van gehoorzaamheid, waarbij het hoogste niveau overeenkomt met het internationale Obedience programma van de F.C.I. (Fédération Cynologique Internationale), de wereldwijde organisatie voor rashonden en hondensporten. 

 

Het huidige FCI Obedience programma kent vier niveaus:  B(beginners) - 1 - 2 - 3., omdat we hier nog maar net meer gestart zijn geven wij alleen OBB en OB1). In deze cursussen gaat u op een leuke en afwisselende manier aan de slag om samen met uw hond, stap voor stap de moeilijkheidsgraad van de oefeningen uit de voorgaande cursussen uit te bouwen, er komen ook nieuwe oefeningen aan bod. Het is de uitdaging om zoveel mogelijk oefeningen zo perfect mogelijk uit te voeren en te laten zien dat jullie als team werken. 

 

Enkele oefeningen die tijdens deze cursussen aan bod komen zijn :

  • Volgen aan de lijn en los volgen
  • Komen op bevel met extra opdrachten
  • Vak zenden
  • Appél op afstand
  • Apporteren
  • Over een horde springen
  • Rond een pion sturen

 

De cursus bestaat steeds uit 10 lessen en wordt afgesloten met een toets moment. Dit toets moment is om te kijken welk niveau u met uw hond heeft bereikt. Hierbij zullen dezelfde normen gehanteerd worden als bij het landelijk examen wat u kunt afleggen voor een officieel diploma. Er is geen examen aan het einde van een cursus, u kunt zich het volgende seizoen inschrijven voor het vervolg. 

Indien voldoende FCI Obedience cursisten het vereiste niveau halen en er voldoende animo voor is, kunnen we kijken of het mogelijk is om een officieel, landelijk erkend examen op eigen terrein te organiseren. Deze examens worden door keurmeesters van de Raad van Beheer afgenomen. De behaalde diploma's kunnen worden bijgeschreven op de stamboom of in het werkboekje van de hond wat aan te vragen is bij de Raad van Beheer.